In het najaar worden er weer peren geplukt in de Betuwe. Haal deze lekkere peren bij de lokale ondernemer en maak er dit lekkere recept mee!
Ingrediënten
- 2 Conference peren
- ½ citroen
- ½ tl gemalen kardemom
- ½ el honing
- 125 g Griekse yoghurt
- 15 g pistachenoten
- 4 almond thins amandelkoekjes
Bereidingswijze
Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt. Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.
Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.