In het najaar worden er weer peren geplukt in de Betuwe. Haal deze lekkere peren bij de lokale ondernemer en maak er dit lekkere recept mee!
Ingrediënten
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram boter (in blokjes)
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 4 peren (geschild, in kwarten)
- 6 plakjes bladerdeeg
- vanille ijs
Benodigdheden
- taartvorm (26 cm ø)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taarvorm in.
- Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
- Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
- Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
- Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan.
- Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
- Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
- Serveer met bolletjes vanille ijs.