Appel–kersentaart

Ingrediënten
  • 2 rollen vers quiche & taartdeeg à 300 gr
  • 125 gr amandelspijs
  • ½ ei, losgeklopt
  • 3 appels, in stukjes
  • 200 gram (diepvries)kersen, ontpit
  • 4 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 el custardpoeder

 

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • 1/2 ei, losgeklopt

 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.
  2. Gebruik 1 rol quiche & taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant hangen.
  3. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door elkaar en doe deze vulling in de vorm.
  4. Bedek de vulling met de tweede rol vers deeg volgens één van de variaties Bestrijk de bovenkant tot slot met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.