Ingrediënten
Voor de vulling
- 200 ml slagroom
- 1 ½ el honing
- snuf zout
- 200 gr pure chocolade, grof gehakt
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 200 gr frambozenjam
- ½ tl rozenwater
Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 1 rol verse quiche en 300 gram taartdeeg
- blindbakvulling
- 250 gr verse frambozen
- chocoladeschaafsel, optioneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een lage taart- of quichevorm van ongeveer 25 centimeter in met boter. Bekleed de vorm met het quichedeeg en vouw het deeg aan de rand om, zodat de rand daar iets dikker wordt.
- Prik het deeg op de bodem meerdere malen in met een vork, dit voorkomt dat het deeg bol gaat staan tijdens het blind bakken. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel daar de blindbakvulling over. Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de bodem nog 5-15 minuten. Laat de bodem volledig afkoelen.
- Doe de slagroom, honing en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet de kokende room daaroverheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache.
- Meng de frambozenjam met het rozenwater en bestrijk de gebakken taartbodem daarmee. Giet er de ganache op en laat deze opstijven in de koelkast. Decoreer de taart voor het serveren met de verse frambozen en eventueel met het chocoladeschaafsel.