Ingrediënten
Voor 4 personen
- Rode paprika’s
- 200 g kleine trostomaten (aan de tros)
- Olijfolie
- 600 g steak van Blonde d’Aquitaine (1 groot stuk)
- 12-16 ongepelde grote knoflooktenen
- Peper en grof zeezout
- 12-16 ansjovisfilets op olie
- Verse basilicum
Bereidingstijd: 20 minuten
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingswijze
- Blaker het vel van de paprika’s zwart met een gasbrander of in open vuur. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en leg in een oven van 200°C. Laat gaar stoven (20 min.).
- Besprenkel de trostomaten met olijfolie en zet in de oven. Laat 20 min. braden.
- Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Doe de ongepelde knoflooktenen erbij. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden. Serveer het vlees met ansjovisfilets op olie, de groenten en vers basilicum.