(Nashi) peer met honing, walnoten en tijm

Tijdens de fruitoogst in het najaar worden er volop peren geplukt. Deze zijn dan ook erg lekker in te slaan bij de lokale ondernemers in de Betuwe. Je kan hier veel mee maken, zoals dit heerlijke recept!

Ingrediënten
  • 4 (nashi)peren
  • 10 halve walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • citroensap
  • paar takjes tijm
  • CedarWood OvenPlank

 

Bereidingswijze
  1. Week de OvenPlank minimaal één uur voor.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  3. Snijd de peren in plakjes en haal het klokhuis eruit.
  4. Leg de peren op het cederhout en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  5. Druppel er honing over en bestrooi met een beetje tijm.
  6. Leg de CedarWood OvenPlank in de oven gedurende 12 minuten. De peren zijn lekker als nagerecht of als tapas/klein hapje. Dit gerecht kan ook op de CedarWood bbqplank of op het CedarWood vel bereid worden

 

Ingestuurd door: Emilie van der Woerd van Koken Op Hout uit Asch