Midden in de Betuwe, tussen de fruitbomen, ligt viskwekerij Streekvis. Bij streekvis wordt een voor Nederland unieke vis gekweekt genaamd de beekridder.
Beekridder kent vele namen, zoals trekzalm, riddervis of ridderforel maar is vooral bekend onder zijn engelse naam Arctic charr. Beekridder is een salmonide met een herkenbare smaak, maar met een unieke, eigen structuur. De vis heeft een zacht romige zalmsmaak en een mooie malse structuur. Het vlees is zacht roze van kleur, vergelijkbaar met die van wilde zalm. Beekridder kan op dezelfde wijze worden klaar gemaakt als zalm. De vis laat zich uitstekend roken en kan ook prima rauw gegeten worden. Beekridder kan als het lokale alternatief voor zalm worden beschouwd! We bieden ook huisgerookte beekridder aan. De vis wordt gerookt op eiken en fruitbomenhout en heeft hierdoor een Betuwse twist.
Beekridder kent vele namen, zoals trekzalm, riddervis of ridderforel maar is vooral bekend onder zijn engelse naam Arctic charr. Beekridder is een salmonide met een herkenbare smaak, maar met een unieke, eigen structuur. De vis heeft een zacht romige zalmsmaak en een mooie malse structuur. Het vlees is zacht roze van kleur, vergelijkbaar met die van wilde zalm. Beekridder kan op dezelfde wijze worden klaar gemaakt als zalm. De vis laat zich uitstekend roken en kan ook prima rauw gegeten worden. Beekridder kan als het lokale alternatief voor zalm worden beschouwd! We bieden ook huisgerookte beekridder aan. De vis wordt gerookt op eiken en fruitbomenhout en heeft hierdoor een Betuwse twist.