logo
Partner inlog
  • Home
  • Agenda
  • Streekrecepten
  • Streekproducenten
  • Voor partners
logo
Partner inlog
  • Home
  • Agenda
  • Streekrecepten
  • Streekproducenten
  • Voor partners

Terugblik Horeca Inspiratie Event 28 oktober 2019

Estee Strooker - masterchef
Op maandag 28 oktober heeft Masterchef Estée Strooker aan enthousiaste ondernemers uit Rivierenland laten zien hoe zij kookt met Betuwse streekproducten. Vanaf 14.00 uur waren alle genodigden aanwezig bij restaurant Poelzicht in Kapel-Avezaath, waar Estée Strooker samen met Reinder den Haan een kosteloze smakelijke lokale masterclass heeft gegeven. Daarnaast is er uitleg gegeven over nieuwe streekmerk Betuws Best, hebben de deelnemers een presentatie gehad van de kookprincipes volgens Dutch Cuisine en was er een proeverij van lokale producten van boeren en telers uit de omgeving.

Deze inspiratiebijeenkomst werd georganiseerd door het project Lekker Lokaal Rivierenland, namens de gemeenten Tiel, Culemborg, Buren en West-Betuwe, en gefinancierd vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in haar platteland en in de provincie Gelderland.

Het programma van de dag was als volgt: 
  • Opening Jolijn Zwart-van Kessel, projectleider Lekker Lokaal Rivierenland
  • Presentatie streekmerk Betuws Best door Richard de Bruin
  • Bas Cloo, bestuurslid Stichting Dutch Cuisine, over belang van seizoenskoken & streekproducten
  • Showcooking met Estee Strooker van restaurant ’t Amusement in Arnhem en eerste MasterChef van Nederland, met Reinder de Haan van restaurant Poelzicht
  • Proeverij lokale producten
  • Borrel met meet & match met lokale streekproducenten
Koken met Estee Strooker
Horeca Inspiratie Event
Presentatie Estee Strooker
Volg Betuws Best via LinkedIn voor de laatste updates