Walnotencake met kaneel en vanille

Ingrediënten
  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 kristalsuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 volle theelepels kaneel
  • Merg van 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-essence)
  • 160 gram walnoten, grof gehakt
  • Snuf zout
  • Cakevorm (30cm lang) Ingevet met boter of bakspray
  • Aluminiumfolie

 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op oven op 175 °C.
  2. Klop de suikers met de boter romig, je kunt daar het beste een siliconen spatel voor gebruiken (een garde is wat onhandig). Klop de eieren er een voor een door.
  3. Spatel dan de bloem, bakpoeder, de vanille, zout, kaneel en bijna alle noten erdoorheen (houd een paar nootjes over voor de bovenkant). Niet alles tegelijk erdoorheen, maar beetje bij beetje, en goed doorspatelen.  Je hoeft dit cakebeslag niet minutenlang te kloppen, zodra alles gemengd is en je geen bloem meer ziet, is het goed. Strooi de laatste walnoten over de bovenkant van de cake.
  4. Schep het beslag in de ingeboterde cakevorm en dek af met aluminiumfolie. Zet de afgedekte cake in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Haal na een half uur de folie van de cakevorm af en zet de temperatuur terug naar 150 °C. Bak vervolgens nog een half uur. Haal de walnotencake daarna uit de oven en laat op een rooster afkoelen.